Caffe Cappuccio

About

Koffie als verbinder

Als kind fascineerde me wel als kind al, niet zo zeer voor de smaak maar voor de sociale interactie die koffie teweeg brengt.

Koffie drinken is een ritueel dat dagelijks gedeeld worden met vrienden, familie en klanten. Vaak is koffie drinken het eerste wat we doen als we opstaan.

We vieren de geboorte van nieuw leven met koffie op een babyborrel, zo ook nemen we afscheid van onze geliefden rond een bakje troost op de koffietafel. Koffie is een echte verbinder.

De eerste échte koffie

Als koffiedrinker begint mijn verhaal pas écht in Nieuw-Zeeland.

Het was toen ik als 18-jarige soloreiziger mijn eerste espresso dronk in een koffiebar in Christchurch, dat mijn wereld omgegooid werd. De korte babbel met de barista, de minutieuze drankbereiding en dan de korte intense smaakbom. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik werkte er enkele maanden mee in een koffiebar en leerde enkele knepen van het vak kennen, als piepkuiken. Het idee om als freelance barista te werken ontstond.


De eerste mobiele koffiebar

Pas jaren later borrelde het idee op voor de start van een eigen koffiebar. Ik volgde verschillende barista-opleidingen in binnen-en buitenland. Het business idee werd duidelijker: ik wilde reizen combineren met een koffiebeleving, dus was de keuze voor een mobiele bar snel gemaakt. Ik kocht een retro Italiaanse caravan en startte aan de ombouw en installeerde mijn 2-groeps espressomachine. Een poos later reed ik naar mijn eerste event met mijn eerste mobiele koffiebar. De droom werd werkelijkheid.Uitbreiding van bars en aanbod

Op vraag van klanten breidden we in de loop van de jaren onze baristaservice uit met een mobiel barmeubel en een Piaggio Ape, een schattige Italiaanse gemotoriseerde driewieler. Onze food & drinks kaart werd groter met extra mogelijkheden als huisgemaakte tiramisu, versgebakken poffertjes en smoothies.

Zo kunnen we zowel op het kleinste event als festival komen met onze mobiele baristaservice en is er voor ieder wel wat wils.


Streven naar de leukste koffiebeleving

Sinds die eerste ervaring in Nieuw-Zeeland is ieder bezoek aan een koffiebar en buitenlandse reis die ik maak er één op zoek naar de leukste en lekkerste koffiebeleving. Niet enkel drink ik graag een top espresso of perfecte cappuccino, maar ga ik tevens op zoek naar de barista achter die drank. 

Down to earth, met een passie voor de job en klantvriendelijkheid, zo heb ik ze het liefst. 

De service bepaalt voor een heel groot deel de koffiebeleving en dat wordt vaak vergeten.

Klantvriendelijkheid is iets wat ik hoog in de vaandel draag tijdens mijn service en tevens doorgeef aan mijn medewerkers.

Er gaat niets over de toonbank waar ik zelf niet over tevreden ben. Met oog voor detail. Met een glimlach. 

De zoektocht naar goede koffie én een leuke koffiebeleving is nooit rond. Het is een wereld die me nog dagelijks fascineert.


We kijken er naar uit om jullie snel te ontmoeten op het volgend event!


Barista Kristof
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x